...
Τρόποι για να ξεπερνάτε τις δυσκολίες της ζωής

Τρόποι για να ξεπερνάτε τις δυσκολίες της ζωής

 

«Οι τοίχοι που χτίζουμε για να μας προστατέψουν και να κρατήσουν έξω από τη ζωή μας τη δυστυχία, πολλές φορές κρατούν απέξω και τη χαρά».

Jim Rohn

 

Ας φανταστούμε τη ζωή μας σαν μια απέραντη θάλασσα. Σε κάθε μας ταξίδι, πάντοτε υπάρχουν μικρά και μεγάλα παγόβουνα στη διαδρομή. Αυτό όμως, που οφείλουμε να προσέχουμε δεν είναι πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το παγόβουνο στο οποίο προσκρούσαμε στην επιφάνεια της θαλάσσης, αλλά πόσο μεγάλο ή μικρό είναι κάτω από την επιφάνειά της. Και πολλές φορές, τα παγόβουνα έχουν μεγάλο βάθος. Εδώ λοιπόν, επιβάλλεται να βρούμε τους τρόπους να ξεπεράσουμε τα παγόβουνα, ώστε το καράβι μας να μη βυθιστεί. Να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, ώστε ο εαυτός μας να μη χαθεί.

Ας δούμε ορισμένες «σωσίβιες λέμβους»:

 

 1. Εντοπίστε τη δική σας πνευματικότητα

– Προσπαθήστε να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας.

– Δουλέψτε επάνω στη δική σας αυτοπεποίθηση ( με σεμινάρια, βιβλία, ομάδες εργασίας, φίλοι, χαλάρωση και με άλλους χίλιους δυο τρόπους).

 

– Θα πρέπει να πιστέψετε ότι ΟΝΤΩΣ υπάρχει μια ανώτερη δύναμη.

Αυτή η δύναμη είναι ο Θεός (ανάλογα με τη θρησκεία σας) ή οτιδήποτε άλλο σας δίνει την έμπνευση και την εμπιστοσύνη ότι δεν είστε μόνοι και ότι «συμμαχεί» μαζί σας στο να ξεπεράσετε νικηφόρα τα προβλήματά σας.

 

 1. Θυμηθείτε όλα εκείνα που ξέρετε ότι μπορείτε να κάνετε, ώστε να ξεπεράσετε τις συγκεκριμένες δύσκολες καταστάσεις.

Ενεργοποιείστε τις δυνάμεις που έχετε χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν, για να ξεπεράσετε άλλες δύσκολες καταστάσεις.

– Κάντε μια λίστα των ποιοτήτων και των ικανοτήτων σας που σας έχουν φανεί χρήσιμες κατά το παρελθόν σε άλλες επίμαχες στιγμές της ζωής σας!

 

 1. Σκεφθείτε τί είδους ευκαιρίες ή μαθήματα για εσάς μπορεί να υπάρξουν μέσα από αυτή τη δύσκολη εμπειρία που βιώνετε.

Κάθε φορά που μια αλλαγή έρχεται στη ζωή μας έχουμε την τάση να φοβόμαστε ή να κάνουμε προβλέψεις για τα χειρότερα δυνατά σενάρια.

Γιατί δεν αλλάζετε (όσο δύσκολο κι αν αρχικά φαίνεται) αυτή τη διαδικασία από μια διαδικασία τρόμου και αναποφασιστικότητας σε μια διαδικασία μάθησης, έμπνευσης, περισυλλογής και ελπίδας ;

 

 

 

 1. Προσπαθήστε να δείτε ξεκάθαρα και αποφασιστικά το πού θέλετε να καταλήξετε και τί ακριβώς θέλετε να σας συμβεί (το επιθυμητό για σας αποτέλεσμα).

Γιατί δεν προσπαθείτε να εστιάσετε την προσοχή σας σ΄ αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε ή να φέρετε στη ζωή σας;

Είναι λάθος να ανακαλύπτετε θύτες ή δικαιολογίες που σας χωρίζουν από αυτό που επιθυμείτε.

Είναι κακό πράγμα να προσπαθείτε να βρείτε λόγους που η προσπάθειά σας θα αποτύχει, αντί να προσπαθείτε να την κάνετε περισσότερο «στεγανή», ώστε να πετύχει !

 

 

 1. Προσπαθήστε να ανακαλύψτε τί είναι αυτό που εσείς θα πρέπει να κάνετε (ποιες συγκεκριμένες ενέργειες) και που θα σας φέρει πιο κοντά στον προορισμό που επιθυμείτε.

 Μετατοπίστε την εστίαση δύο ικανοτήτων σας :

Την εστίαση της προσοχής και την εστίαση της δύναμης από το αδύνατο σε όλα εκείνα που ελέγχετε και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη διαδρομή σας.

 

 1. Αντικαταστήστε την ανησυχία με την ευγνωμοσύνη για όλα εκείνα που πηγαίνουν καλά στη ζωή σας.

Όσο άσχημα κι αν πηγαίνουν τα πράγματα , σίγουρα υπάρχουν κάποια άλλα πράγματα στη ζωή σας για τα οποία θα πρέπει να είστε ευγνώμονες !

Η ευγνωμοσύνη ελκύει θετικά πράγματα στη ζωή σας και σας φέρνει πιο κοντά στη «φιλοσοφία» της αφθονίας, ενώ παράλληλα, σας απομακρύνει από τη «φιλοσοφία» της στέρησης και της έλλειψης.

 

 1. Συναναστραφείτε και ζητήστε τη γνώμη εκείνων που έχουν ξεπεράσει με επιτυχία αυτό που σας βασανίζει. Μάθετε, παρακινηθείτε και εμπνευστείτε από τις επιτυχίες των άλλων.

∆εν χρειάζεται να τα κάνετε όλα μόνοι σας ! Φροντίστε να περιστοιχίζεστε από επιτυχημένους και θετικούς ανθρώπους και να ξεκόβετε από τους αρνητικούς και αντιδραστικούς… Πείτε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα «ζόμπι» του δικού σας περιβάλλοντος.

 

 1. Διατηρήστε ή ξαναβρείτε τη χαμένη σταθερότητα στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή.

Να προστατεύετε και να προσέχετε τον εαυτό σας, ειδικά σε αβέβαιους καιρούς.

Αντί να τα δίνετε όλα σε ένα τομέα της ζωής σας, προσπαθείτε να υπάρχει μια ισορροπία και μια σταθερότητα σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

 

 1. Ενδυναμώστε και υποβοηθήστε όλα τα «υποστηρικτικά σας συστήματα».

Αυτό σημαίνει να ενεργοποιήσετε φίλους και αγαπημένους.

Συμμάχους και συνεργάτες.

Ποιοι είναι αυτοί;

Τους έχετε βοηθήσει στο παρελθόν;

Υπάρχει κάτι που αυτοί μπορούν να κάνουν τώρα για σας ;

Πώς θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με άλλους ανθρώπους, ώστε να ενώσετε τις δυνάμεις σας για να επιτύχετε μια λύση στο κοινό σας πρόβλημα;

 

 1. Προσπαθήστε όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται να έχετε μερικές «ενέσεις» χιούμορ και γέλιου στη δύσκολη καθημερινότητά σας.

Το γέλιο έχει θεραπευτικές ιδιότητες που θα σας βοηθήσουν να δυναμώσετε τις άμυνές σας και τον τρόπο που αντιδράτε σε πράγματα και καταστάσεις.

 

 1. «Διαχειριστείτε» σωστά τον σωματικό πόνο που μπορεί να υπάρχει στη ζωή σας:

Αναγνωρίστε το γεγονός ότι πονάτε – μην προσπαθήσετε να το καταπνίξετε, ούτε να το αποκρύψετε από τον ίδιο σας τον εαυτό και πάνω απ΄ όλα, μην υποκριθείτε ότι «όλα πάνε καλά».

∆είτε τα πράγματα έτσι όπως πραγματικά είναι. Να είστε όμως, προσεκτικοί σχετικά με τις «δικαιολογίες» που θα δώσετε σχετικά με το «γιατί» συνέβησαν. Μην φτιάξετε ιστορίες που χειροτερεύουν την κατάσταση.

Προσπαθήστε να αισθανθείτε με το σώμα σας. Εντοπίστε το σημείο του σώματος που έχει ένταση ή πόνο και αναπνεύστε «μέσα» από αυτό το συγκεκριμένο σημείο.

Μιλήστε σε κάποιο άτομο που σας νοιάζεται.

Αφήστε τα συναισθήματά σας να κυλήσουν έξω από το σώμα σας. ∆ώστε στον εαυτό σας την άδεια να θεραπευτεί.

 

Ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος.

Είναι ένα πολύ κακό και  μοχθηρό μέρος και δε νοιάζεται για το πόσο σκληρός είσαι.

Θα σε ρίξει κάτω και θα σε κρατήσει εκεί για πάντα, αν τον αφήσεις. Ούτε εσύ ούτε κανένας δε χτυπάει όσο δυνατά χτυπά η ζωή.

Αλλά δεν έχει σημασία πόσο δυνατά χτυπάς, αλλά πόσα χτυπήματα θα αντέξεις.. και να συνεχίσεις να προχωράς.. πόσο αντέχεις για να συνεχίσεις μπροστά!

ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ.

Βρείτε αυτό που ψάχνετε γρήγορα:

Δημοφιλείς αναζητήσεις: Πανελλήνιες, Λύκειο, Προσφορές