...

Πρόγραμμα Σπουδών B' Λυκείου

Β΄ Λυκείου: Η αφετηρία της τελικής προσπάθειας

Η Β’ Λυκείου είναι τάξη επιλογής κατεύθυνσης, ο μαθητής ουσιαστικά προετοιμάζεται – εφοδιάζεται για τη μελέτη της ύλης των εξεταζόμενων μαθημάτων που οδηγούν στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Μία πρώτη κίνηση σταδιοδρομίας του μαθητή είναι να επιλέξει κατεύθυνση.

Η τάξη αυτή:

• Είναι σπουδαία για την κάλυψη κενών, για την εύρεση της προσωπικής τακτικής των μαθητών και για την αναβάθμιση του επιπέδου τους στα εξεταζόμενα μαθήματα

• Έχει ιδιαίτερη σημασία για την πορεία του κάθε μαθητή και την επιλογή των στόχων του

• Είναι πολύ σημαντική για την εξοικείωσή του με τον τρόπο δουλειάς, με τις βασικές αρχές της φροντιστηριακής εργασίας, έτσι ώστε να αφομοιώνει και να συμπληρώνει τις γνώσεις και το υλικό του έως τις ημέρες των τελικών εξετάσεων

Στο φροντιστήριο ΓΚΡΟΥΠ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ:

• Οι μαθητές με εργασία – συνεργασία – εμπέδωση έχουν τη δυνατότητα να σημειώσουν μια επιτυχημένη πορεία

• Οι μαθητές δουλεύουν συστηματικά ιδιαίτερα τα μαθήματα, που είναι μακροχρόνιας απόδοσης, όπως τα αρχαία ελληνικά, και η νεοελληνική γλώσσα

• Οι μαθητές εξασκούνται οργανωμένα και στα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου, Βιολογία, Χημεία, Α.Ε.Π.Π. , Α.Ο.Θ.

• Οι μαθητές των θετικών προσανατολισμών είναι ανάγκη να δίνουν έμφαση στα μαθηματικά και μεθοδολογία της εργασίας και των ασκήσεων των μαθημάτων τους

• Οι μαθητές αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στο μάθημα της γλώσσας / έκθεσης για να εξοικειωθούν με τα ζητούμενα θέματα, αλλά και για να οργανώσουν την τεχνική εργασίας που απαιτείται για την εξέταση αυτού του γνωστικού αντικειμένου

Για το φροντιστήριο ΓΚΡΟΥΠ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ:

• Η παροχή μιας αξιόπιστης παιδείας

• η καλή γνώση της διδασκόμενης και εξεταζόμενης ύλης

• η εξοικείωση του μαθητή με τα διαγωνίσματα και τη διαδικασία εξέτασης

αποτελούν σκοπό της φροντιστηριακής διδασκαλίας που παρέχει. Με αυτούς τους στόχους θεσμοθετούμε τακτικά εβδομαδιαία διαγωνίσματα και επαναληπτικά διαγωνίσματα προσομοίωσης ανά τρίμηνο. Η συμμετοχή των μαθητών σε αυτά είναι αναγκαία και προσφέρει πολύτιμη εμπειρία.

Ασχολούμαστε προσωπικά και επισταμένα με τον κάθε μαθητή, τα γραπτά του διορθώνονται με λεπτομέρεια και συνεχίζουμε δυναμικά προς την ολοκλήρωση του αγώνα του.

Η πρόταση του φροντιστηρίου ΓΚΡΟΥΠ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ για τους μαθητές της Β’ Λυκείου που στοχεύουν σε σχολές υψηλής ζήτησης:

Στη φροντιστηριακή μας μονάδα λειτουργούν κατά την περίοδο του χειμώνα τμήματα Β’ Λυκείου με ενισχυμένο πρόγραμμα προετοιμασίας σε ύλη της Γ΄ Λυκείου.

Συγκεκριμένα, στο 1ο τετράμηνο διδάσκονται τα μαθήματα προσανατολισμού και γενικής παιδείας της Β΄ Λυκείου, ωστόσο ξεκινά και η προετοιμασία μαθημάτων της Γ’ Λυκείου, όπως Α.Ο.Θ, Α.Ε.Π.Π, Κοινωνιολογία, Βιολογία. Στο 2ο τετράμηνο διδάσκονται κυρίως τα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου.

Έτσι, οι μαθητές μας στο τέλος της χρονιάς είναι έτοιμοι να παρακολουθήσουν τα θερινά τμήματα, στα οποία συνεχίζεται η προετοιμασία στην ύλη της Γ’ Λυκείου.

Με αυτό τον τρόπο, τα τμήματα αυτά, έχουν το πλεονέκτημα ότι τελειώνουν στη Γ’ Λυκείου την ύλη πολύ νωρίς και οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα για πολλές επαναλήψεις και διαγωνίσματα, γεγονός που τους εξασφαλίζει την επιτυχία του στόχου τους και μάλιστα σε σχολές της 1ης τους επιλογής.

Προτείνουμε ρεαλιστικά προγράμματα σπουδών, προσαρμοζόμενα κατά περίπτωση στις ανάγκες των παιδιών μας.

Για γκρουπ 5 μαθητών προτείνουμε:

«Θέτουμε στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής μας φιλοσοφίας το μαθητή. Κατανοούμε τις ανάγκες του ως μαθητή και ως εφήβου, ενισχύουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που θα τονώσουν τη διαδικασία εκπαίδευσής του. Εδραιώνουμε αμοιβαία εμπιστοσύνη με τον ίδιο και με την οικογένειά του, τον καθοδηγούμε και συμπορευόμαστε στο δρόμο του προς την επιτυχία! Τον εμπνέουμε!»

Γίνεται ένας από τους χιλιάδες περήφανους γονείς.

Αφήστε μας το τηλέφωνο σας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Βρείτε αυτό που ψάχνετε γρήγορα:

Δημοφιλείς αναζητήσεις: Πανελλήνιες, Λύκειο, Προσφορές