...
Τα πράγματα που θα έπρεπε να ξέρω προτού γεννηθώ

ΕΦΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΜΑΣ

Αν γνωρίζαμε ορισμένα πράγματα προτού γεννηθούμε, θα μπορούσαμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τη ζωή και τις απρόβλεπτες καταστάσεις της.

Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά για την «αναγέννησή» μας. Οι παρακάτω απόψεις επιβεβαιώνουν πως η ζωή μπορεί να γίνει σύμμαχός μας, όταν διαχειριζόμαστε σωστά ορισμένες καταστάσεις της.

 

Η ζωή δεν είναι δίκαιη

Ναι, υπάρχουν φορές που κερδίζουν «οι κακοί». Αυτό φυσικά είναι κάτι που δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε µε επιπολαιότητα, αλλά µε ρεαλισμό.

Από τη µια να αποδεχόμαστε αυτό που µας συμβαίνει, ενώ από την άλλη, να παλεύουμε σκληρά, να ονειρευόμαστε έντονα και μεγάλα όνειρα και να κάνουμε τις σωστές ενέργειες προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

Οι άνθρωποι θέλουν τους δυνατούς.

Είναι γεγονός ότι δεν έχει σηµασία τι ξέρεις, αλλά ποιον ξέρεις. Αυτό μετράει. Καμιά φορά δε μετράει αν είσαι ο καλύτερος ή ο φτηνότερος. Οι άνθρωποι θα κλείσουν δουλειές µε εκείνους που τους αρέσουν ή µε εκείνους που τους βοηθούν.

Εδώ το μάθημα που χρειάζεται να πάρουμε είναι ότι, ενώ θα δίνουμε τις μάχες µας για να κερδίσουμε, θα πρέπει παράλληλα, να χτίσουμε τις σωστές διασυνδέσεις µε τους σωστούς ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.

 

Οι άνθρωποι θα σε απογοητεύσουν.

Το να είσαι σήμερα ένας άνθρωπος που κρατάει το λόγο του µπορεί να είναι ευλογία ή κατάρα.

Είναι ευλογία, γιατί μπορείς και κοιτάζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη κάθε μέρα.

Είναι κατάρα γιατί αν είσαι έτσι, µάλλον περιμένεις το ανάλογο και από τους άλλους ανθρώπους, ενώ αυτοί συχνά θα σε απογοητεύουν. Γιατί;

Γιατί οι άνθρωποι µπορεί να είναι ασυνεπείς στο να τηρήσουν µια υπόσχεση που θα σου δώσουν. Νόμος.

 

∆εν είναι όλοι οι άνθρωποι φιλόδοξοι.

Ούτε όλοι θέλουν να αναπτυχθούν προσωπικά. Η άποψη  ότι ο καθένας µας θέλει να αναπτυχθεί και να γίνει καλύτερος δεν ισχύει για όλους. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να μείνουν έτσι όπως ακριβώς είναι.

Εκεί είναι που ανήκουν αυτοί που ονομάζουμε μετριότητες.

Εκείνοι όμως που αγωνίζονται για να γίνουν καλύτεροι πάντα θα «κόβουν» δρόμο για να το πετύχουν και πάντα θα υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που θα τους κακολογούν.

 

Το χρηματιστήριο πέφτει.

Οι παλιότεροι το ξέρουν αυτό. Τώρα το έχουµε µάθει κι εµείς. Γι αυτό, εκτός κι αν έχεις κοινό νου σχετικά µε το πως λειτουργούν τα χρηματιστήρια, θα απογοητευτείς τακτικά.

Πριν µπεις στη καθημερινή µάχη της ζωής, έχεις µάθει να τα βρίσκεις όλα έτοιμα, χωρίς κόπο. Το ίδιο συμβαίνει και µε τον τρόπο που επενδύουμε τα χρήματά µας καμιά φορά.

 

 

Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο δύσκολα χάνεις τα περιττά κιλά.

Γι’ αυτό όσο πιο νέος είσαι, τόσο περισσότερο συστηματικά θα πρέπει να σκέφτεσαι, να δουλεύεις, να αποφασίζεις, ώστε να µη ταλαιπωρηθείς, όταν αρχίζεις και μεγαλώνεις στο να χάσεις τα περιττά βάρη που έχουν συσσωρευτεί στη ζωή σου.

 

 

Για να ξεχρεώσεις χρειάζεσαι πολύ περισσότερο χρόνο απ’ όσο για να χρεωθείς.

Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι οι πιστωτικές κάρτες είναι πανάκεια, γιατί μπορούν να έχουν ό,τι θέλουν όποτε το θέλουν.

Είναι πολύ κακό να µη μπορούν να δουν ότι 20 λεπτά αγοραστικού οίστρου ή αγοραστικής έκστασης συντελούν σε μήνες ή χρόνια αποπληρωμών.

 

∆εν έχει αποτέλεσμα το να προσπαθείς να ευχαριστείς τους άλλους ανθρώπους.

Πάντα θέλουμε να αρέσουμε στους άλλους ανθρώπους. Πολλές φορές, θέλουμε να τους αρέσουμε πάρα πολύ. Αυτό είναι λάθος. Αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, γιατί καταλαβαίνουμε ότι τον περισσότερο καιρό, το να αρέσουμε ή να µην αρέσουμε δεν έχει να κάνει µε τη λογική.

Μερικοί άνθρωποι θα μας αντιπαθήσουν άσχετα µε το πόσο καλοί είμαστε μαζί τους και άλλοι θα μας αγαπήσουν. Γι’  αυτό κι εμείς βάζουμε τα δυνατά µας να είμαστε  ο εαυτός µας µε όλους τους ανθρώπους της ζωής µας.

 

Θα πρέπει να προσέχεις και να ζυγοσταθμίζεις την πνευµατική, τη φυσική και τη συναισθηματική σου υγεία, γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσεις.

Αν δε βρίσκουμε χρόνο για τον εαυτό μας μέσα κι έξω από το σώμα μας, θα λιώσουμε. Μπορούμε να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας είτε επειδή το θέλουμε είτε επειδή πρέπει.

Η ζωή είναι σκληρή και µπορεί και να μας ρίξει. Γι αυτό θυμόμαστε : Ζυγοσταθμίζουμε.

 

Οι δυο πιο σημαντικές μέρες στη ζωή σου είναι η μέρα που γεννιέσαι και η μέρα που «αναγεννιέσαι».

Βρείτε αυτό που ψάχνετε γρήγορα:

Δημοφιλείς αναζητήσεις: Πανελλήνιες, Λύκειο, Προσφορές