...
Η θέση μου απέναντι στις εξετάσεις
Πάρε τη σωστή θέση απέναντι στις εξετάσεις

Η θέση μου απέναντι στις εξετάσεις

 

Οι σχολικές εξετάσεις είναι μία διαδικασία αξιολόγησης της οργανωμένης προσπάθειας που κατέβαλες όλη τη διάρκεια της χρονιάς σχετικά με την εμπέδωση και την κατανόηση μίας καθορισμένης ύλης σε ορισμένα γνωστικά αντικείμενα. Πολλοί μαθητές κατακλύζονται από το άγχος και τον φόβο μιας ενδεχόμενης αποτυχίας.

Όμως, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι  η επιτυχία σου εξαρτάται :

 

Από τη  δική σου προσπάθεια μελέτης και υπέρβασης των αδυναμιών σου.

Από τη  δυνατότητα της οικογένειάς σου να σου παρέχει την κατάλληλη  βοήθεια σε  επίπεδο καθηγητών.

Από τη  επάρκεια των εκάστοτε καθηγητών σου.

Από τη  ψυχολογική στήριξη που δέχεσαι  από οικογένεια και φίλους.

Από τη “τύχη” δηλαδή το αν εσύ ή κάποιο κοντινό σου πρόσωπο θα πάθετε ή όχι κάποιο σοβαρό ατύχημα  ή  πρόβλημα υγείας  … κ.λπ. στη διάρκεια αυτής της χρονιάς.

 

Ποιος από όλους αυτούς τους παράγοντες εξαρτάται από εσένα; Μόνο ο πρώτος!                     Άρα για αυτόν και μόνο αυτόν είσαι υπεύθυνος! Για αυτόν να προσπαθείς! Για αυτόν να αγωνιάς!

Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι στον δικό σου έλεγχο, οπότε δεν είναι και στη δική σου ευθύνη. Κανείς λοιπόν δεν θα έπρεπε να σε επιβραβεύσει ή να σου καταλογίσει αποτυχία ανάλογα με το συνολικό αποτέλεσμα των εξετάσεων, παρά μόνο για το κομμάτι για το οποίο είσαι πραγματικά υπεύθυνος.

 

Νικητής ή χαμένος είσαι ήδη από την παραμονή των εξετάσεων!!!

Αυτό  που  πρέπει να καταλάβεις είναι πως η επιτυχία γενικά στη ζωή δε κρίνεται από τα εξωτερικά αποτελέσματα, αλλά από το εάν ένας άνθρωπος τηρεί τη σωστή στάση απέναντι στις όποιες καταστάσεις τύχει να αντιμετωπίσει.

Αυτό άλλωστε είναι και το μόνο το οποίο  εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο τον άνθρωπο. Επειδή λοιπόν το μόνο που εξαρτάται από εσένα είναι η ίδια η μελέτη και η προσπάθειά σου να υπερβείς τις αδυναμίες που σε εμποδίζουν να εκδηλώσεις όλο το δυναμικό σου, ας ασχοληθείς με αυτά!

 

Το μόνο ουσιαστικό  σε έναν άνθρωπο είναι η εσωτερική του αξία,

η οποία μετριέται σε μονάδες υπέρβασης των  αδυναμιών του

και εξαργυρώνεται σε εσωτερική  γαλήνη.

 

Βρείτε αυτό που ψάχνετε γρήγορα:

Δημοφιλείς αναζητήσεις: Πανελλήνιες, Λύκειο, Προσφορές