...

Η πορεία προς το στόχο

“Ένα όνειρο είναι μονάχα ένα όνειρο. Ένας στόχος είναι ένα όνειρο με σχέδιο και προθεσμία!”

Συζήτηση

 • για τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του μαθητή
 • για τις κατάλληλες γνώσεις που απαιτούνται , ώστε να επιτύχει στον τομέα που διάλεξε,
 • για τις ικανότητες που διαθέτει (συγκέντρωση, αντίληψη, ταχύτητα σκέψης, βαθιά μελέτη και κατανόηση, οργάνωση κλπ.)
 • για τη νοοτροπία του (συστηματικότητα μελέτης, αντοχή, επιμονή και υπομονή, ηρεμία, ψυχραιμία κλπ.).

Στοιχειοθέτηση στόχων

Τα αποτελέσματα της συζήτησης για τα εφόδια που απαιτούνται για να μελετήσει ο μαθητής και να πετύχει τον στόχο του, αποτελούν τη βάση για ένα πρόγραμμα ενεργειών που προτείνεται στον μαθητή, έτσι ώστε να βελτιώσει τις προϋποθέσεις αυτές. Οι στόχοι που θέτει είναι :

 • συγκεκριμένοι ανά μάθημα
 • σύμφωνοι και εφικτοί με τις προσδοκίες του οργανωμένοι αναλυτικά σε ημέρες και ώρες
 • επαναπροσδιορίσιμοι ανάλογα με την απόδοσή του κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Χρονοδιάγραμμα επιτυχίας του στόχου

Το χρονοδιάγραμμα είναι αναλυμένο σε μήνες, εβδομάδες, ημέρες, και συνοδεύεται από σημεία ελέγχου σε χρονική βάση, όπου και πραγματοποιείται ο έλεγχος της πορείας του μαθητή. Το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει και ενέργειες αναδιοργάνωσης που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση μη τήρησής του.

Παρακολούθηση της πορείας προς τον στόχο

Επειδή ο μαθητής μπορεί να επαναπαυτεί και να αθετήσει το πρόγραμμα ενεργειών, έχει καθορίσει ο ίδιος εκ των προτέρων τους τρόπους παρακολούθησης της πορείας προς το στόχο.

Για αυτό γίνεται:

 • Καταγραφή της ύλης (θεωρία, περίληψη, ερωτήσεις, εφαρμογές, ασκήσεις, διαγώνισμα)
 • Καταγραφή του προγράμματος του μαθητή στο σπίτι

Διορθωτικές ενέργειες

Σε περίπτωση αποσυντονισμού του χρονοδιαγράμματος και κατά συνέπεια του στόχου του μαθητή, έχει έτοιμες λύσεις. Οι λύσεις αυτές εφαρμόζονται αμέσως και γίνεται σαφές προς τον μαθητή, πως κάθε είδους παρέκκλιση, επιβαρύνει το μελλοντικό του πρόγραμμα και θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές του προκειμένου να πετύχει.

Τελικές ενισχυτικές ενέργειες λίγο πριν τις εξετάσεις

Λίγο πριν τις εξετάσεις, δίνεται έμφαση στην ψυχολογική κατάσταση του μαθητή και στην ετοιμότητά του να αποδώσει στα γραπτά. Γι’ αυτό και το πρόγραμμα ενεργειών αποσκοπεί στην εξοικονόμηση ενέργειας του μαθητή και στην προετοιμασία του για τις εξετάσεις.

Να έχεις ένα στόχο για όλη σου τη ζωή, ένα στόχο για ένα μέρος της ζωής σου και ένα στόχο για κάθε χρόνο. Ένα στόχο για κάθε μήνα, ένα στόχο για κάθε εβδομάδα, ένα στόχο για κάθε μέρα, ένα στόχο για κάθε ώρα και κάθε λεπτό. Και να θυσιάζεις το μικρότερο στόχο για το μεγαλύτερο!

Το σύστημα εκπαίδευσης
Το σύστημα εκπαίδευσης
 1. Οι επιτυχίες του Φροντιστηρίου ΓΚΡΟΥΠ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ οφείλονται στο σύστημα εκπαίδευσης που εφαρμόζει.
  1. Έλεγχος γνωστικών κενών
  2. Κάλυψη γνωστικών κενών
  3. Παράδοση νέας ύλης
  4. Εξάσκηση νέας ύλης
  5. Έλεγχος κατανόησης της ύλης
  6. Διορθωτικές ενέργειες
  7. Επαναλήψεις

    

   [otw_shortcode_button href=”/systima-epitychias/” size=”large” border-radius=”12px” bgcolor=”black” width=”100%” icon_position=”left” color_class=”otw-orange”]Διαβάστε Περισσότερα[/otw_shortcode_button]
Τμήματα μελέτης
Τμήματα μελέτης

Για εμάς , η μελέτη είναι ένα βασικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο μαθητής, ώστε να επιτύχει, αποκτώντας παράλληλα αυτοπεποίθηση και διάθεση για εξέλιξη και δημιουργία.
Με μια σειρά από μεθόδους μάθησης ξεχωριστά για το κάθε παιδί, το βοηθούμε να μαθαίνει, να αξιοποιεί το χρόνο του, δουλεύοντας συστηματικά, ώστε να καλύψουμε τυχόν κενά και να αυξήσουμε τις επιδόσεις του στις σχολικές του υποχρεώσεις.

[otw_shortcode_button href=”/tmimata-meletis/” size=”large” border-radius=”12px” bgcolor=”black” width=”100%” icon_position=”left” color_class=”otw-orange”]Διαβάστε Περισσότερα[/otw_shortcode_button]

On line εκπαίδευση
On line εκπαίδευση

Το παιχνίδι και η μάθηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Μέσω του παιχνιδιού, ενισχύονται διαδικασίες που σχετίζονται με τη μάθηση, όπως επανάληψη, εξάσκηση, μίμηση, εξερεύνηση, ανακάλυψη, σύνθεση, επέκταση κλπ.

[otw_shortcode_button href=”/online-ekpaideysi/” size=”large” border-radius=”12px” bgcolor=”black” width=”100%” icon_position=”left” color_class=”otw-orange”]Διαβάστε Περισσότερα[/otw_shortcode_button]

Βρείτε αυτό που ψάχνετε γρήγορα:

Δημοφιλείς αναζητήσεις: Πανελλήνιες, Λύκειο, Προσφορές