...
Ευτυχία και Επιτυχία
Άλλο επιτυχία και άλλο ευτυχία

Ευτυχία και Επιτυχία

 

Όλοι µας γνωρίζουμε ανθρώπους υπέροχους, καλλιεργημένους, αξιόλογους και ηθικούς. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς  νιώθουν αποτυχημένοι ή ανεπαρκείς. Και αν το νιώθουν, αυτό είναι η πραγματικότητά τους! Γιατί πιστεύουν ότι δεν τα καταφέρνουν;
Στο σημείο αυτό , οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε δύο βασικές έννοιες που διέπουν τη ζωή του ανθρώπου. Οι έννοιες αυτές είναι η επιτυχία και η ευτυχία. Όλοι μας ισχυριζόμαστε πως είμαστε ευτυχείς, όταν είμαστε επιτυχημένοι. Σε περίπτωση αποτυχίας, όλη αυτή η αντίληψη καταρρίπτεται.

 

Η ευτυχία και η επιτυχία όμως αποτελούν δύο διαφορετικούς όρους.

 

Η ευτυχία είναι µια κατάσταση του νου.

Η επιτυχία είναι µια κατάσταση της ύλης.

Άλλο επιτυχημένος άνθρωπος και άλλο ευτυχισμένος άνθρωπος.

 

Γιατί άραγε οι άνθρωποι αποτυγχάνουν; Γιατί θεωρούν πως δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα στη ζωή τους;

Τα παραπάνω ερωτήματα ταλαιπωρούν τη σκέψη κάθε ανθρώπου καθημερινά. Ίσως  να υιοθέτησε μια τακτική που να μη λειτούργησε σωστά τη στιγμή που προσπαθούσε να ολοκληρώσει επιτυχώς αυτό που ήθελε.

Ίσως να φοβάται την αποτυχία.. «Τι θα πουν οι άλλοι;»

Κάθε φορά αυτό διερωτόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Το καλύτερο για εμάς θα ήταν να προσαρμοζόμαστε  στο νέο περιβάλλον που έχουμε αναλάβει και να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Η σωστή οργάνωση, η κρίση και η πειθαρχία είναι στοιχεία που συμβάλλουν στην επιτυχία ενός στόχου.

Ένα από τα πιο σκληρά και ρεαλιστικά δεδομένα της ζωής µας είναι ότι δεν παίρνουμε αυτό που αξίζουμε, παίρνουμε αυτό που διαπραγματευόμαστε!

Επομένως, η διαπραγμάτευση με τον εαυτό μας πρωτίστως και έπειτα με τους υπόλοιπους τομείς της ζωής μας μπορούν να συναποτελέσουν μικρές επιτυχίες που οδηγούν στην ευτυχία μας.

 

[blockquote class=”style2″]Όταν εμείς θέλουμε την επιτυχία, τότε καλλιεργούμε την ευτυχία μας[/blockquote]

Βρείτε αυτό που ψάχνετε γρήγορα:

Δημοφιλείς αναζητήσεις: Πανελλήνιες, Λύκειο, Προσφορές