...
Ελέγχετε οτιδήποτε σας συμβαίνει;

 ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ

 

Για πολλούς είναι δύσκολο να παραμείνουν ατάραχοι με τα γεγονότα γύρω τους να τρέχουν.

Το κλειδί στη ζωή είναι η… ψυχραιμία! Το παρακάτω παράδειγμα αποτελεί μία από τις καταστάσεις που μπορεί να συναντήσει κάποιος στην καθημερινότητά του και που αν δεν διαχειριστεί με σωστό τρόπο, μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία του και στις σχέσεις του με τους άλλους.

Παίρνετε το πρωινό σας με την οικογένειά σας. Η κόρη σας σπάει ένα φλιτζάνι, και ο καφές χύνεται στο πουκάμισο που έχετε φορέσει για τη δουλειά σας. Δεν έχετε κανέναν έλεγχο σε ό,τι έγινε. Αυτό όμως που θα ακολουθήσει θα καθοριστεί από το πώς πρόκειται να αντιδράσετε.

 

Βλαστημάτε, βρίζετε την κόρη σας με σκληρά λόγια που έχυσε τον καφέ, κι αυτή ξεσπά σε κλάματα. Αφού τελειώσετε μ’ αυτήν, τα βάζετε με τη γυναίκα σας και της κάνετε την παρατήρηση, γιατί έβαλε το φλιτζάνι πολύ κοντά στην άκρη του τραπεζιού, κι ακολουθεί ένας σύντομος καυγάς. Πηγαίνετε στο δωμάτιο σας κι αλλάζετε πουκάμισο.

 

Γυρίζοντας κάτω, βλέπετε ότι η μικρή έφαγε την ώρα της κλαίγοντας, χωρίς να τελειώσει το πρωινό και χωρίς να ντυθεί για το σχολείο, κι έτσι χάνει το σχολικό λεωφορείο. Η γυναίκα σας πρέπει να φύγει αμέσως για τη δουλειά της. Εσείς ορμάτε στο αμάξι σας και πηγαίνετε την κόρη σας σχολείο. Επειδή έχετε αργήσει, τρέχετε με 80 χιλιόμετρα εκεί, όπου το όριο ταχύτητας είναι 60.

 

Μετά από άλλα 15 λεπτά καθυστέρησης, και ξαλαφρωμένος κατά 73 Ευρώ για πρόστιμο, φτάνετε επιτέλους στο σχολείο. Η μικρή τρέχει για την αίθουσα χωρίς να σας πει αντίο, κι εσείς μπαίνετε στο γραφείο σας μισή ώρα αργότερα από τη σωστή. Εκεί ανακαλύπτετε ότι … έχετε ξεχάσει το χαρτοφύλακά σας.

 

Η μέρα σας ξεκίνησε ανυπόφορα, κι όσο προχωρεί φαίνεται σαν να πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο. Εκείνο που θέλετε τώρα είναι να γυρίσετε σπίτι σας, αλλά όταν μπαίνετε μέσα διαπιστώνετε μια ένταση στις σχέσεις μας με τη γυναίκα και την κόρη σας.

Γιατί όλα αυτά : Για τον τρόπο που αντιδράσατε το πρωί! Γιατί η μέρα πήγε άσχημα ;

 

Α) Φταίει ο καφές ;

Β) Φταίει η κόρη σας ;

Γ) Φταίει ο χαρτοφύλακας ;

Δ) Φταίτε εσείς ;

 

Η απάντηση είναι η Δ. Χάσατε τον έλεγχο σχετικά με ό,τι συνέβη με τον καφέ. Την κακή σας την ημέρα την προκάλεσε η αντίδρασή σας στα 5 εκείνα πρώτα δευτερόλεπτα.

Να, τι θα μπορούσε να συμβεί, και θα έπρεπε να έχει συμβεί.

Ο καφές χύνεται επάνω σας.

Η κόρη σας είναι έτοιμη να βάλει τα κλάματα, κι εσείς της λέτε γλυκά:

«Εντάξει κοριτσάκι μου, θα πρέπει να προσέχεις περισσότερο άλλη φορά.»

Αρπάζετε μια πετσέτα και τρέχετε στο δωμάτιό σας.

Αλλάζετε γρήγορα πουκάμισο και αρπάζετε την τσάντα σας, και είστε πίσω την ώρα που βλέπετε από το παράθυρο τη μικρή να μπαίνει στο σχολικό, ενώ γυρίζει λίγο και σας χαιρετά.

Φιλιόσαστε με τη γυναίκα σας πριν να φύγετε για τις δουλειές σας.

Φτάνετε εκεί 5 λεπτά νωρίτερα και τους χαιρετάτε όλους με μια χαρούμενη διάθεση. Ο διευθυντής σας σχολιάζει το πόσο καλή μέρα έχετε.

 

Παρατηρήσατε τη διαφορά;

Δύο διαφορετικά σενάρια, που και τα δυο ξεκίνησαν το ίδιο, αλλά τέλειωσαν διαφορετικά.

Γιατί;

Εξαιτίας του τρόπου που ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ.

Σίγουρα δεν ελέγχετε το 10% από οτιδήποτε σας συμβαίνει, όμως το υπόλοιπο 90% καθορίζεται από την αντίδρασή σας.

 

Η υπομονή που μπορούμε να δείξουμε σε κάτι ξαφνικό, μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας.

 

Ο θυμός και η έλλειψη ανοχής είναι εχθροί της ορθής κρίσης. Σίγουρα, δεν μπορούμε να ελέγξουμε οτιδήποτε μας συμβαίνει, ωστόσο έχουμε την ευκαιρία να το αντιμετωπίσουμε με τρόπο που να μη βλάπτει τον ίδιο μας τον εαυτό.

Βρείτε αυτό που ψάχνετε γρήγορα:

Δημοφιλείς αναζητήσεις: Πανελλήνιες, Λύκειο, Προσφορές