...
Είστε νικητές;

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ

Είμαι τόσο ασφαλής όσο νιώθω. Είναι στο χέρι μου να ζήσω μια ζωή γεμάτη επιτυχίες. Αρκεί να το πιστέψω!

 

 Τίποτα, μα τίποτα, δεν έχει υπάρξει στον υλικό κόσμο, όταν πρώτα δεν έχει δημιουργηθεί σαν ιδέα μέσα στο μυαλό του ανθρώπου!

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την αποτυχία. Η αποτυχία στην πρωτογενή της μορφή δεν είναι παρά μια αρνητική σκέψη. Μια ιδέα μέσα στο μυαλό μας.

Το ίδιο συμβαίνει και με την επιτυχία.

Βάλτε την ιδέα μέσα στο μυαλό σας, κι αν η ιδέα αυτή είναι λογική, εφικτή και ρεαλιστική να είστε βέβαιοι ότι θα καταφέρετε να την υλοποιήσετε.

 

Στο αυτοκίνητό μας δεν βάζουμε άμμο, δεν βάζουμε κοπριά, αλλά βάζουμε το σωστό καύσιμο. Τότε, γιατί επιλέγουμε στη ζωή μας, στην ψυχή μας, στο πνεύμα μας να βάζουμε το δηλητηριασμένο καύσιμο που είναι οι δηλητηριασμένες σκέψεις;

Γιατί το κάνουμε αυτό; Όπως ο αρχιτέκτονας χτίζει το σπίτι του, βάλτε και εσείς ένα σχέδιο.

 

Φτιάξτε μια σκάλα που θα οδηγεί στο στόχο σας. Ας πάψουμε επιτέλους, να δουλεύουμε «χύμα». Ας σταματήσουμε να μπερδεύουμε την κινητικότητα με την αποτελεσματικότητα.

Η ζωή τρέφεται και ανταποδίδει ανάλογα με τα αποτελέσματα που εμείς προκαλούμε και όχι ανάλογα με το πόσο κουραστήκαμε στη διαδρομή. Δυστυχώς έτσι είναι. Έτσι, αν δίνεις «χύμα», παίρνεις «χύμα».

Απλά γιατί η ζωή είναι σαν την ηχώ.

 

Η ιστορία που ακολουθεί μας διδάσκει πως η ζωή μας είναι απλά μια αντανάκλαση των ενεργειών μας.

 

Ένας πατέρας με το γιο του περπατούσαν στα βουνά. Ξαφνικά ο γιος γλιστράει, χτυπάει και φωνάζει «ΩΩΩχχχχχχχχ!!!!!»

Προς μεγάλη του έκπληξη ακούει την φωνή του να επαναλαμβάνεται από κάποια σημεία στα βουνά :«ΩΩΩχχχχχχχχ!!!!»

Γεμάτος περιέργεια φωνάζει : «Ποιος είσαι ;» και παίρνει την απάντηση : “Ποιος είσαι;». Γεμάτος θυμό με την απάντηση, ουρλιάζει : «∆ειλεέ !»

Και ακούει σαν απάντηση : “∆ειλεέ !”

Κοιτάζει τον πατέρα του και ρωτάει : «Τι συμβαίνει ;» Ο πατέρας χαμογελάει και λέει : «Για δώσε γιε μου προσοχή.» Και μετά κραυγάζει στο βουνό : «Σε θαυμάζω !». Η φωνή απαντάει : «Σε θαυμάζω !» Και πάλι ο πατέρας φωνάζει : «Είσαι πρωταθλητής !» Κι η φωνή ξαναλέει : «Είσαι πρωταθλητής !»

Το παιδί είναι έκπληκτο, αλλά δεν καταλαβαίνει. Και τότε ο πατέρας εξηγεί : «Οι άνθρωποι ονομάζουν το φαινόμενο αυτό ηχώ, όμως στην πραγματικότητα αυτή είναι η ζωή. Επιστρέφει πάντα αυτό που λες ή που κάνεις.

 

Αν θέλεις περισσότερη αγάπη στον κόσμο, δημιούργησε περισσότερη αγάπη στην καρδιά σου. Αν θέλεις μεγαλύτερες ικανότητες στην ομάδα σου, βελτίωσε τις ικανότητές σου. Η σχέση αυτή έχει την εφαρμογή της παντού, σε όλες τις όψεις της ζωής.

 

Η ζωή θα σου επιστρέψει όλα όσα της έχεις προσφέρει.

Βρείτε αυτό που ψάχνετε γρήγορα:

Δημοφιλείς αναζητήσεις: Πανελλήνιες, Λύκειο, Προσφορές