...
Αυτοσυγκέντρωση και στόχος
Γίνετε νικητές της ζωής

Αυτοσυγκέντρωση και στόχος

 

Μάθετε να εστιάζετε την προσοχή και τις δυνάμεις σας στην κατεύθυνση των ονείρων σας και όχι στην κατεύθυνση των φόβων σας!

 

Ο γαύρος είναι από τους πιο αγαπημένους μεζέδες της σουπιάς. Έχετε δει με ποιο τρόπο τα κοπάδια των γαύρων στη θάλασσα αποφεύγουν να φαγωθούν από τη σουπιά; Με το να συσπειρώνονται γύρω της, να την περικυκλώνουν.

Σαν μια μεγάλη κινητή μάζα κολυμπούν και περιστρέφονται γύρω της και τη ζαλίζουν. Έτσι, η σουπιά μπερδεύεται και το κοπάδι μπορεί πλέον να της ξεφύγει άνετα.

 

Ποιο είναι το μυστικό του κοπαδιού;

Η συνοχή.

Το κοπάδι γίνεται μια μάζα που έχει την ίδια κατεύθυνση, τον ίδιο σκοπό, τον ίδιο στόχο. Την επιβίωση και τον αποπροσανατολισμό του εχθρού. Το καταφέρνουν. Τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν η κάθε μονάδα λειτουργούσε αυτόνομα;

Αν το κάθε ένα μέλος του κοπαδιού αποφάσιζε να κάνει τους δικούς του κύκλους γύρω από τη σουπιά; Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Μάλλον αρνητικό, γιατί έτσι η όλη προσπάθεια θα διαλυόταν από τις ασυντόνιστες αυτόνομες ενέργειες.

 

Το ίδιο συμβαίνει και με μας. Η κάθε ασυντόνιστη και ξεκομμένη κίνηση καταναλώνει τόσο δυναμικό ενέργειας που αν χρησιμοποιούταν σωστά, θα μπορούσε να σας είχε βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου σας.

Μην αυτο-αποδυναμώνετε τις ικανότητές σας που, αν χρησιμοποιηθούν εστιασμένες σωστά, θα σας βοηθήσουν να πετύχετε αυτό που θέλετε.

Μην κάνετε σπασμωδικές, ασυντόνιστες ενέργειες που θα σπαταλήσουν ενέργεια. Μια ενέργεια που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για το δικό σας καλό, στο δρόμο της δικής σας προσπάθειας για αναζήτηση της επιτυχίας και της ευτυχίας.

 

Γι’ αυτό και εσείς παραμείνετε εστιασμένοι και συγκεντρωμένοι στο στόχο σας.

Κανείς ποτέ δεν θα κατορθώσει να σας εμποδίσει να τον υλοποιήσετε, εκτός κι αν εσείς χάσετε την εστίασή σας. Μην αποκεντρώνετε την προσπάθειά σας, γιατί έτσι σκορπίζετε και τη ροή της ενέργειας που προορίζεται να σας βοηθήσει να φτάσετε στον προορισμό σας. Το κυνήγι της επιτυχίας είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση, ακόμα και όταν είστε εστιασμένοι. Γι’ αυτό και δεν έχετε την πολυτέλεια να ελαττώνετε τη δική σας συνοχή και προσπάθεια. Μην προσπαθείτε να υπερπηδήσετε πολλά και διαφορετικά εμπόδια ταυτόχρονα.

Είναι καλύτερα να έχετε ένα νικημένο αντίπαλο παρά δέκα μισο-νικημένους. Αρχίστε τη μάχη σας γι’ αυτοβελτίωση και καταπιαστείτε με ένα–ένα θέμα. Ξεπεράστε το και μετά προχωρήστε στο επόμενο. Με τον τρόπο αυτό, η κάθε σας νίκη θα σας δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσετε την επόμενη πρόκληση ή εμπόδιο.

Το παρακάτω παράδειγμα αποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να νικήσουμε τους φόβους μας με ψύχραιμο και μεθοδικό τρόπο.

 

Κάποτε μια γυναίκα πηγαίνοντας για να πάρει το αυτοκίνητό της στο γκαράζ της πήρε ένα θαυμάσιο μάθημα από μια πεταλούδα. Καθώς άνοιγε την πόρτα του γκαράζ την πρόσεξε που άνοιξε τα πολύχρωμα φτερά της και πέταξε προς την κατεύθυνση εκείνη που νόμιζε ότι ήταν η ελευθερία της, προς ένα παράθυρο το οποίο όμως δυστυχώς είχε τζάμι. Κι η πεταλούδα δεν το καταλάβαινε.

Η φίλη μας άνοιξε τη γκαραζόπορτα περισσότερο, ελπίζοντας να την βοηθήσει να δραπετεύσει, αλλ’ αυτό την έκανε αντίθετα να πετάξει όλο και ψηλότερα, με αποτέλεσμα να μπλεχτεί στα δίχτυα μιας αράχνης ψηλά.

Με το φόβο ότι η πεταλούδα θα κολλούσε για τα καλά, η γυναίκα μας πήρε μια ταβανόσκουπα για να την βοηθήσει να ξεφύγει από τον ιστό. Μόλις το εγχείρημα πέτυχε, η πεταλούδα ξαναπροσπάθησε να φύγει από το ίδιο τζάμι, που κατά τη γνώμη της θα την οδηγούσε στο δρόμο προς την ελευθερία, αλλά αυτό βέβαια, εξακολουθούσε να είναι η φυλακή της.

Αν απλά, έστρεφε τη συγκέντρωση και την προσοχή της σε μιαν άλλη κατεύθυνση θα το είχε εύκολα σκάσει απ’ τη φυλακή της. Όμως έμεινε πιασμένη απ’ το «πείσμα» της να βλέπει προς μια και μόνο κατεύθυνση.

 

 

Μάθετε να εστιάζετε την προσοχή, τις δυνάμεις και τις ενέργειές σας εκεί που ανατέλλουν τα όνειρά σας και όχι εκεί που αναβλύζουν οι φόβοι σας.

 

Βρείτε αυτό που ψάχνετε γρήγορα:

Δημοφιλείς αναζητήσεις: Πανελλήνιες, Λύκειο, Προσφορές