...
Απογοήτευση; Θα περάσει!

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Κάθε φορά που μελαγχολείτε ή «πέφτετε» ψυχολογικά να σκέφτεστε το βασιλιά Σολομώντα.

 

Ο Σολομών ήταν ένας βασιλιάς που είχε πολλά «ανεβάσματα» και πολλά ψυχολογικά «πεσίματα». Όταν ανέβαινε, έχανε τον αυτοέλεγχό του, έκανε πράγματα γεμάτα με επιπόλαιο ενθουσιασμό για τα οποία αργότερα μετανοούσε. Αλλά και όταν πάλι έπεφτε ψυχολογικά, γινόταν ένα ράκος. Μελαγχολούσε, βρισκόταν σε μίζερη κατάσταση, του έφταιγαν όλοι και όλα.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι πάσχουν από την ίδια «ασθένεια». Όταν κάποιος έχει επιτυχίες γίνεται αλαζόνας. Χάνει τον έλεγχο των σκέψεων και των πράξεών του.

 

O Σολομών κάλεσε έναν σοφό και του είπε: «Θέλω να µου πεις τι να κάνω, όταν είμαι ανεβασμένος και χάνω τον έλεγχό µου, αλλά και όταν είμαι πεσμένος και είμαι μίζερος και δεν μπορώ να κοιμηθώ. Θέλω να µου δώσεις µια συμβουλή: Τι να κάνω σ΄αυτές τις δύο περιπτώσεις;»

 

Ο σοφός του ζήτησε μερικές ημέρες καιρό για να σκεφτεί. Μετά από δέκα ημέρες έρχεται ο σοφός και του λέει :

 

«Σου έχω γράψει κάτι σε µιά περγαμηνή και θέλω να σε παρακαλέσω την περγαμηνή αυτή να τη βάλεις πάνω στο γραφείο σου και όσο είσαι ανεβασμένος να τη διαβάζεις. Αλλά κι όταν είσαι πεσμένος, πάλι να τη διαβάζεις.»

Και του δίνει την περγαµηνή που έγραφε :

Θα περάσει κι αυτό..

 

Όταν είσαστε ανεβασμένοι και …παραληρείτε από τις επιτυχίες ή τον ενθουσιασμό, να θυμάστε ότι θα περάσει κι αυτό. Ακριβώς το ίδιο να κάνετε και κάθε φορά που αισθάνεστε τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια σας. Τότε που η μελαγχολία σας στραγγαλίζει και οι σειρήνες της απογοήτευσης και της συμφοράς συνεχίζουν το απαίσιο μοιρολόι τους. Θα περάσει κι αυτό ! Θα ξαναβρείτε τον παλιό σας εαυτό. Η ζωή σας θα ξαναγίνει όμορφη και φυσιολογική. Θα περάσει κι αυτό. Γιατί θα περάσει; Γιατί όλα περνούν, όπως είπε και ο φιλόσοφος Ηράκλειτος. Γι αυτό θυμήσου.

 Θα περάσει κι αυτό. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά !

 

«Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ’ αυτό μένειν»

Ηράκλειτος

 

 

Βρείτε αυτό που ψάχνετε γρήγορα:

Δημοφιλείς αναζητήσεις: Πανελλήνιες, Λύκειο, Προσφορές