...
Ανάγκη για θετική ενέργεια και σκέψη

Ανάγκη για θετική ενέργεια και σκέψη

 

Αν υπάρχουν φορές που αισθάνεστε «αδειανοί», κουρασμένοι και «στραγγισμένοι», χωρίς κουράγιο και διάθεση να κάνετε το παραμικρό, ίσως θα πρέπει να κάνετε ένα «ενεργειακό τσεκ- απ», ρωτώντας τον εαυτό σας :

 

«Μήπως ευχαριστώ όλους τους άλλους ανθρώπους σε βάρος των δικών µου επιθυμιών;»– Όταν λέμε «ναι» εκεί που θέλουμε να πούμε «όχι», τότε  είναι που νιώθουμε ριγμένοι και δεν κάνουμε κάτι γι αυτό, επειδή δεν θέλουμε να πληγώσουμε τα αισθήματα εκείνων που µας «ρίχνουν» (καλό κι αυτό !). Όταν δίνουμε χρόνο, συναίσθημα, ενέργεια,  προσπάθεια σε οποιονδήποτε µας το ζητήσει, τότε νιώθουμε πως έχουμε εξαντληθεί και έχουμε αφήσει πίσω τις δικές μας ανάγκες.

Απελευθερωθείτε από την κατάρα αυτή και αρχίστε σιγά- σιγά να οριοθετείτε τα δικά σας όρια ανάμεσα σ΄ εσάς και τους άλλους. Δοκιμάστε το μία φορά και θα δείτε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο! Άλλωστε, θα νιώσετε υπέροχα ! Κάντε το !

 

«Μήπως υπάρχουν κάποιοι που κυκλώνουν καθημερινά τη ζωή µου;» – Αρνητικοί άνθρωποι, γραφειοκρατικές καταστάσεις, μουχλιασμένες νοοτροπίες, αυταρχικές συμπεριφορές, ∆ΕΝ µε απασχολούν. Φεύγω µακριά τους ή δίνω τη µάχη µου για να τους αντιμετωπίσω. Το σίγουρο είναι ότι δεν τους επιτρέπω να µε µολύνουν, να µε φυλακίζουν και να µε καταδυναστεύουν.

 

«Μήπως παραπονιέμαι γι’ αυτά που δεν έχω, αντί να ζητώ αυτά που θέλω;» – Ένα είναι σίγουρο. Θα πάρουμε τόσα όσα ζητούμε. Αν θέλουμε περισσότερα, θα πρέπει να μάθουμε να ζητάμε περισσότερα. Το να παραπονιόμαστε είναι µια παθητική συμπεριφορά. Είναι πιο εύκολο να «εκπαιδεύσουμε» τους άλλους στο τί εμείς θέλουμε, αντί να εξειδικευτούμε στην καταραμένη «επιστήμη» των παραπόνων.

 

«Μήπως πρέπει να ελέγξω αν έχω ακόμη ενέργεια;» – Όταν δεν έχουμε αποθέματα, τότε όλες µας οι αποφάσεις βασίζονται στην απελπισία, τη στέρηση, την ανασφάλεια και φυσικά σ’ αυτά που ∆ΕΝ έχουμε! Χρήμα, χρόνο, ενέργεια, αγάπη, φίλους, ευκαιρίες… Ας ξεκινήσουμε συστηματικά να βγάζουμε έξω από τη ζωή µας διάφορα πράγματα μέχρι να συγκεντρώσουμε αρκετά αποθέματα όχι μόνο σε χρόνο αλλά και σε χρήμα. Αφού κατορθώσουμε να συγκεντρώσουμε τα πρώτα αποθέματα σε χρόνο και χρήμα, μπορούμε να αρχίσουμε να συγκεντρώνουμε και τα υπόλοιπα.

 

«Μήπως ονειροπολώ και δεν ενεργοποιούμαι;»Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! Ας κάνουμε µια αρχή. Αν δώσουμε σ΄ έναν άνθρωπο ευχές και σε έναν άλλον λίγο στάρι, ας περιμένουμε να δούμε ποιος θα πεινάσει πρώτος !

 

 

Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε την παρακάτω άσκηση που θα σας κάνει να εντοπίσετε τις δικές σας ενεργειακές «µαύρες τρύπες» και να αρχίσετε να κάνετε κάτι γι΄ αυτό.

 

Άσκηση :

  • Γράψτε µε ποιους τρόπους και σε ποιες περιπτώσεις έχετε πει µεγάλα και ουσιώδη ψέματα στον εαυτό σας.
  • Γράψτε το κόστος που τα ψέματα αυτά έχουν στη ζωή, στη δουλειά και στις σχέσεις σας. (Αναλυτικά για κάθε κατηγορία)
  • Περιγράψτε σ΄ ένα χαρτί πως αισθάνεστε.
  • Αποφασίστε αν θέλετε να εξακολουθείτε να αισθάνεστε έτσι.
  • Αν η παραπάνω απάντηση είναι «όχι», γράψτε µε ποιους τρόπους θα αλλάξετε αυτή την κακή συνήθεια.
  • Βάλτε µια ημερομηνία έναρξης της προσπάθειάς σας.
  • Ξεκινήστε να λέτε µόνο αλήθεια στον εαυτό σας.

«Κράτα το πρόσωπό σου στο φως και δεν θα βλέπεις σκιές.»

 Έλεν Κέλλερ

Βρείτε αυτό που ψάχνετε γρήγορα:

Δημοφιλείς αναζητήσεις: Πανελλήνιες, Λύκειο, Προσφορές