...
Τι θα κατασκευάσουμε μέσα στο μυαλό μας

Ο,ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ…ΓΙΝΟΜΑΙ

 

Η ζωή είναι αυτή που είναι, έτσι όπως είναι. Μπορεί να μη μας αρέσει, αλλά έτσι είναι!

Η παρακάτω ιστορία διδάσκει, πως ο άνθρωπος μπορεί να «χτίσει» με γερά θεμέλια τη ζωή του,

αρκεί πρώτα να έχει «χτίσει» γερά το μυαλό του.

Ήταν κάποτε κάποιος που είχε βιοτεχνία με παπούτσια και στέλνει έναν πωλητή του σ΄ ένα νησάκι απέναντι και του λέει: « Πήγαινε να τσεκάρεις την αγορά να δεις, αν μας παίρνει να ανοίξουμε ένα μαγαζί με παπούτσια».

Ο πωλητής επισκέφτηκε το νησάκι και απευθύνθηκε στο αφεντικό λέγοντας :  «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε δουλειά εδώ, γιατί υπάρχουν 5.000 ιθαγενείς που κυκλοφορούν όλοι ξυπόλυτοι και δεν φορά κανένας παπούτσια». Του αφεντικού δεν του άρεσε αυτή η ιδέα και σκέφτηκε: «  Ας στείλω κι έναν άλλο πωλητή». Μόλις επέστρεψε και ο δεύτερος πωλητής από το νησί, του λέει: «Αφεντικό, στείλε εμπορεύματα, στείλε και έναν μηχανικό να χτίσουμε ένα ωραίο μαγαζί, γιατί εδώ κανείς δε φορά παπούτσια. Όλοι κυκλοφορούν ξυπόλυτοι!»

 

Είναι λοιπόν,  τί θα κατασκευάσουμε μέσα στο μυαλό μας!

 

Ο τρόπος που σκεφτόμαστε, καθορίζει τις επιλογές μας και την πορεία μας στη ζωή. Για κάθε κατάσταση, για κάθε πρόβλημα, πάντοτε υπάρχει λύση. Μέχρι να φτάσουμε στην επίλυση, η δύναμη της σκέψης μας μπορεί να μας οδηγήσει σε διάφορες κινήσεις.

Αν κατακλυζόμαστε από αρνητικές σκέψεις, τότε η αρνητικότητα θα εισβάλει στη ζωή μας, όταν όμως «βλέπουμε» ότι υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές, τότε τα πάντα μπορούν να μας φανούν πιο εύκολα και πιο προσιτά.

Η δύναμη του μυαλού πηγάζει από μέσα μας. Η ζωή μας είναι ο καθρέφτης των σκέψεων, των πεποιθήσεων και της νοοτροπίας μας.

 

 

 

Όλα αυτά που είμαστε είναι το αποτέλεσμα αυτών που έχουμε σκεφτεί.

 

 

Βρείτε αυτό που ψάχνετε γρήγορα:

Δημοφιλείς αναζητήσεις: Πανελλήνιες, Λύκειο, Προσφορές