...
10 στρατηγικές για το «παιχνίδι» της ζωής

10 στρατηγικές για το «παιχνίδι» της ζωής

 

Πολλές φορές νιώθουμε πως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη ζωή μας, διότι φοβόμαστε την αποτυχία ή ακόμη χειρότερα, τον ίδιο μας τον εαυτό. Κάποιοι από εμάς αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση και στη δουλειά, διότι, ενώ επιθυμούν την επαγγελματική τους ανέλιξη, κατακλύζονται από συναισθήματα κατωτερότητας και έλλειψη εμπιστοσύνης τα οποία αποκλείουν κάθε δυνατή προσπάθεια πραγμάτωσής της. Προκειμένου λοιπόν, να κερδίσουμε το παιχνίδι της ζωής και της επαγγελματικής μας πορείας, μπορούμε να ξεκινήσουμε με τους παρακάτω τρόπους:

 

  1. Εστιάζουμε την προσοχή μας στις δυνατότητες μας – κατανοούμε πόσο Δυνατοί είμαστε :

 

Ναι. Έχουμε δυνατότητες! Ναι, είμαστε δυνατοί! Μακάρι ποτέ να µην αντιληφθούμε το πόσο δυνατοί είμαστε! Αλλά, έχουμε λάμψη. Αυτή η λάμψη μας κάνει λαμπερούς, όταν εστιάσουμε την προσοχή μας κάπου.

Πριν ξεκινήσουμε να παίζουμε το παιχνίδι,  ας ανακαλύψουμε ποιες είναι οι αξίες μας.

Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μας.

 

  1. Ξεκαθαρίζουμε όλα εκείνα τα μέρη της ζωής μας στα οποία κυριαρχεί η ακαταστασία :

 

Πριν σερβίρουμε τους «μεζέδες» στο πιάτο μας, ας βεβαιωθούμε ότι αυτό είναι καθαρό. Φυσικά και πνευματικά. Για να αποδώσουμε πλήρως, χρειαζόμαστε όχι µόνο καλές προθέσεις άλλα κι ένα καλό περιβάλλον.

 

  1. Φτιάχνουμε τη στρατηγική μας :

 

Σχεδιάζουμε πώς θα αναπτύξουμε το πλήρες δυναμικό μας. Ο γρηγορότερος δρόμος προς την αποτυχία είναι όταν δεν υπάρχει ένα σχέδιο που θα ακολουθήσουμε. Το σχέδιο θα μας κρατήσει σε μια πορεία. Θα κάνει τα δυνατά μας σημεία να αποκαλυφθούν και θα μειώσει τα αδύνατά μας σημεία.

 

  1. Χρησιμοποιούμε και ενεργοποιούμε τη βοήθεια άλλων ανθρώπων :

 

Η ζωή είναι μια ομαδική προσπάθεια. Χρειαζόμαστε μεγάλους παίκτες στην ομάδα μας. Παίκτες που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε. Μπορούμε να γίνουμε ένας μεγάλος μάνατζερ ανθρώπινων σχέσεων και συμπεριφορών. Να μάθουμε να  επικοινωνούμε σωστά µε τους άλλους. Να τους τιμάμε και να τους ανεβάζουμε ψυχολογικά. Μη θυματοποιούμαστε και µη χάνουμε χρόνο µε ανθρώπους περισσότερο μπερδεμένους από εμάς. Με ένα καλό περίγυρο φίλων και θετικών ανθρώπων αρχίζουμε να συνδέουμε τα διαφορετικά κομμάτια του παζλ της επιτυχίας.

 

  1. Δρούμε , κινούμαστε :

 

Ένα σώμα εν κινήσει, παραμένει ζωντανό. Από τη στιγμή που θα αρχίσουμε να κινούμαστε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να εφαρμόζουμε τα σχέδιά μας, θα δούμε ότι πολλά πράγματα θα υλοποιούνται από μόνα τους. Το σωστό είναι να μη σταματήσουμε να κάνουμε αποτελεσματικές κινήσεις προς την κατεύθυνση των ονείρων μας.

Μην μπερδεύουμε  όμως την κινητικότητα µε την αποτελεσματικότητα. Εδώ θέλει προσοχή.

 

  1. Εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι φέρνει αποτελέσματα. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας :

 

Εξακολουθούμε  να προχωράμε μπροστά. Αν κάτι δεν έχει αποτέλεσμα, ερευνούμε το γιατί και διαλέγουμε άλλη οδό. Εξακολουθούμε να πορευόμαστε βασισμένοι στη νέα πληροφόρηση που έχουμε αποκτήσει.

 

  1. Εκμεταλλευόμαστε τις διάφορες ευκαιρίες που μας τυχαίνουν. Προετοιμαζόμαστε για μεγαλύτερα αποτελέσματα :

 

Η κινητικότητα θα μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα και θα φέρει περισσότερες ευκαιρίες στο δρόμο μας. Ας σκεφτούμε ότι κάνουμε ποδήλατο και κατηφορίζουμε ένα λόφο. Το να αναπτύξουμε μεγάλη ταχύτητα ίσως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια, αλλά να µην αφήσουμε τα µάτια μας από τον δρόμο! Προσοχή! Διατηρούμε τις αξίες μας και εστιάζουμε ακόμα περισσότερο την προσοχή μας. Το παιχνίδι έχει περάσει σε πιο απαιτητικό επίπεδο.

 

  1. Γινόμαστε ηγέτες ενδυναμώνοντας άλλους ανθρώπους :

 

Οι μεγάλοι παίκτες κάνουν και τους υπόλοιπους παίκτες μεγάλους. Για να φτάσουμε την κορυφή χρειαζόμαστε υποστήριξη. Ενδυναμώνουμε τους άλλους να κάνουν το καλύτερο που μπορούν και εκείνοι µε τη σειρά τους, θα μας απελευθερώσουν για να κάνουμε  αυτό που κάνουμε καλύτερα.

 

 

  1. Γινόμαστε δεκτικοί στα καλυτέρα Δώρα που έχει να μας δώσει η Ζωή.

 

Τώρα είμαστε ψηλά. Είμαστε στη συνομοταξία των νικητών. Αυτό μπορεί να είναι ένα καινούργιο συναίσθημα για μας. Θα το χαρούμε λοιπόν. Να απολαμβάνουμε τα καλύτερα από τη ζωή, τον εαυτό μας και τους άλλους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας. Μειώνουμε τις εμμονές και τις τριβές. Αφήνουμε την ενέργεια να κυλήσει. Μια συμπεριφορά νίκης υπερτερεί του ταλέντου.

 

  1. Αποδεχόμαστε αυτά που έχουμε και συνεισφέρουμε σε άλλους ανθρώπους και σκοπούς :

 

Ποιο θα ήταν το νόημα του παιχνιδιού, αν δεν χαρούμε τα αποτελέσματά του; δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά όσο το να μοιραζόμαστε την εμπειρία αυτή µε άλλους ανθρώπους και να συνεισφέρουμε µε τη σειρά μας στο να πετύχουν κι εκείνοι

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι κι αν έπαιξες και έχασες στο παρελθόν, ακόμη κι αν αυτο συνέβη πολλές φορές, το παιχνίδι συνεχίζεται, αρκεί να δεχθείς ότι συνεχίζεται ό,τι μπορείς να το ξαναρχίσεις..

 

Ας απολαύσουμε το παιχνίδι της ζωής με όλες τις καλές και τις κακές στιγμές του..

Βρείτε αυτό που ψάχνετε γρήγορα:

Δημοφιλείς αναζητήσεις: Πανελλήνιες, Λύκειο, Προσφορές