Διαδικτυακή Συνεργασία (Online Collaboration)
Η Διαδικτυακή Συνεργασία (Online Collaboration) είναι μια ενότητα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης τάσης προς την απομακρυσμένη αποθήκευση (cloud storage), την κοινή χρήση εγγράφων στο Διαδίκτυο και την κοινωνική δικτύωση. Καλύπτει τόσο τα εργαλεία, τις θεωρίες και τις τεχνολογίες που αποτελούν τη βάση της διαδικτυακής συνεργασίας, όσο και τους κινδύνους.
Με την ολοκλήρωση αυτής της ενότητας ο υποψήφιος θα είναι σε θέση να:
- Κατανοεί τις βασικές έννοιες που σχετίζονται με τη διαδικτυακή παραγωγή και συνεργασία (online collaboration) και την υπολογιστική νέφους (cloud computing).
- Ρυθμίζει λογαριασμούς για διαδικτυακή παραγωγή και συνεργασία (online collaboration).
- Χρησιμοποιεί δικτυακή αποθήκευση (online storage) και διαδικτυακές εφαρμογές παραγωγικότητας (web-based productivity applications) για να συνεργάζεται με άλλους.
- Χρησιμοποιεί ημερολόγια στο διαδίκτυο και σε κινητές συσκευές (calendars) για να διαχειρίζεται και να σχεδιάζει τις δραστηριότητές του.
- Συνεργάζεται και αλληλεπιδρά χρησιμοποιώντας κοινωνικά δίκτυα (social networks), ιστολόγια (blogs), και συνεργατικά ανεπτυγμένους ιστοτόπους (wikis).
- Προγραμματίζει και διοργανώνει διαδικτυακές συσκέψεις και χρησιμοποιεί πλατφόρμες διαδικτυακής εκμάθησης (online learning environments).
- Κατανοεί βασικές έννοιες της τεχνολογίας κινητών/φορητών συσκευών (mobile devices) και χρησιμοποιεί λειτουργίες όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), εφαρμογές (applications), και συγχρονισμό ( synchronisation).
Ποια είναι τα οφέλη για τον υποψήφιο;
- Καλύπτει τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για την κατανόηση των βασικών εννοιών που σχετίζονται με online collaboration και το cloud computing.
- Πιστοποιεί τις βέλτιστες πρακτικές στην αποτελεσματική χρήση των εργαλείων onlinecollaboration και της mobile τεχνολογίας.
- Έχει αναπτυχθεί με την συμβολή ειδικών, χρηστών υπολογιστών αλλά και επαγγελματιών των υπολογιστών από όλο τον κόσμο. Αυτό εξασφαλίζει την συνάφεια και το εύρος του περιεχομένου αυτής της ενότητας.