εκπτώσεις στα αδέλφιαεκπτώσεις σε αριστούχουςεκπτώσεις για σύστασηεκπτώσεις σε πολύτεκνουςεκπτώσεις σε ανέργους

periodikos pinakas

mixanografiko-koufopoulos
themata-koufopoulos
texnikes-meletis-koufopoulos
dora-koufopoulos
sep-koufopoulos
xhmeia-koufopoulos
group-koufopoulos idiaitera-koufopoulos e-learning-koufopoulos

Ειδικότητες με μέλλον στην αγορά εργασίας

groupkoufopoulou-epaggelmata1Το ζητούμενο για τους χιλιάδες υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων είναι να επιλέξουν τμήματα τα οποία οδηγούν σε επαγγέλματα που έχουν θετικές προοπτικές στην αγορά εργασίας. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό το κριτήριο αφού οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέγουν τμήματα στα οποία θέλουν να σπουδάσουν λαμβάνοντας υπόψη τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες ειδικών, τα επαγγέλματα του μέλλοντος συνδέονται με ειδικότητες Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών οι οποίες -όπως επισημαίνουν- θα συνεχίσουν να έχουν ζήτηση. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι οι προγραμματιστές, οι αναλυτές συστημάτων, οι ειδικοί στη ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών, οι μηχανικοί λογισμικού, οι υποστηρικτές βάσεων δεδομένων και στελέχη που ασχολούνται είτε με το hardware είτε με το software θα συνεχίσουν να έχουν ελπίδες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Επαγγέλματα τα οποία σχετίζονται είτε με την ειδική αγωγή είτε με την πρόνοια γενικότερα, όπως ο ειδικός παιδαγωγός, ο εργοθεραπευτής, ο λογοθεραπευτής, ο κοινωνικός λειτουργός και γενικότερα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη φροντίδα και την περίθαλψη, δεδομένης της ανόδου του προσδόκιμου ζωής αλλά και του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, προδιαγράφουν θετικούς δείκτες.

Ακόμη, κερδίζουν έδαφος και ειδικότητες που σχετίζονται με τους βιοτεχνολόγους, βιογενετιστές, μηχανικούς ενεργειακών τεχνολογιών αλλά και οι ειδικότητες που δραστηριοποιούνται στις ανανεώσιμες και εναλλακτικές μορφές ενέργειας, με την ενεργειακή μηχανική, αλλά και χημικοί μηχανικοί και γενετικοί προγραμματιστές.

Θετικές είναι επίσης οι προοπτικές επαγγελμάτων στον τομέα της οικονομίας, ειδικά εφόσον συνδυάζουν τις οικονομικές σπουδές με την καλή γνώση της πληροφορικής, όπως λ.χ. του οικονομολόγου-πληροφορικού, του φοροτεχνικού-πληροφορικού κ.τ.λ.
Καταλυτικό ρόλο στην εύρεση εργασίας και την επαγγελματική ανέλιξη του ενδιαφερομένου, διαδραματίζει και η περαιτέρω ειδίκευση μέσω μεταπτυχιακών σπουδαστών.
Κανένας εργοδότης, άλλωστε, που επιθυμεί να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της επιχείρησής του δεν γυρνάει την πλάτη σε εργαζόμενους που έχουν πρόσθετες γνώσεις.

 

blog-koufopoulos facebook-koufopoulos googleplus-koufopoulos picasa-koufopoulos youtube-koufopoulos
Joomla Templates - by Joomlage.com